Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din profesii liberale, publicat pe site-ul ANAF

Ministerul Finanțelor (MF) anunță publicarea unui nou material informativ dedicat persoanelor fizice care au obligația să declare și să plătească impozitele și contribuțiile sociale datorate pentru veniturile realizate din profesii liberale, în anul 2020. Materialele se găsesc pe site-ul anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte materiale informative.

„Sunt considerate venituri din profesii liberale veniturile obținute de către medici, avocați, notari publici, executori judecătorești, experți tehnici și contabili, contabili autorizați, auditori financiari, consultanți fiscali, arhitecți, traducători, sportivi, precum și alte persoane fizice cu profesii reglementate în condițiile legii. Veniturile obținute din profesii liberale desfășurate în România se consideră ca fiind obținute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate”, precizează MF, într-un comunicat.

Veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, sunt venituri din activități independente, fiind impozitate în sistem real.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

Leave your comment